Ingredienser

  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 0,5 ss olje
  • 7,5 dl kyllingbuljong
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress delt i to
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. løk
  • ca. 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne rester
Del

Hot kyllingsuppe på primus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingenting varmer så godt som en spicy og smaksrik suppe på tur! Hot kyllingsuppe kan preppes i forkant og varmes opp på primus, eller du kan ta med deg fjøl og kniv og lage den fra bunnen ute i naturen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 0,5 ss olje
  • 7,5 dl kyllingbuljong
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress delt i to
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. løk
  • ca. 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne rester

Slik gjør du

  1. Del chili på langs, fjern frøene og kutt i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
  2. Fyr opp primusen og fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  3. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 
  4. Riv kyllingkjøttet i mindre biter.
  5. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kylling i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere.

Server gjerne med ris eller brød til, og nyt!

Hot kyllingsuppe på primus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant