Suppegryte med asiatisk smak

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En enkel, rask og god suppe som du kan lage av de råvarene du har for hånden. Super om det er behov for en opprydning i grønnsakskuffen eller for å få brukt opp rester av søndagsmiddagen. 

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler i tynne strimler
  • ca. ½ ss revet frisk ingefær
  • ½ stk finhakket rød chili
  • ts karri
  • 2 ss olje til steking
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • ½ stk rødløk i tynne strimler
  • ½ stk fennikel i tynne strimler
  • ½ stk rød paprika i tynne strimler
  • 1 stk gulrot i tynne staver
  • 1 skive sellerirot i små terninger
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
Vis næringsinnhold
Energi
113kcal
Fett
1.7g
Protein
18.7g
Karbohydrater
4.3g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Varm en wokpanne eller dyp stekepanne og ha i litt av oljen. Fres hakket ingefær, chili og karripulver noen sekunder i oljen. Tilsett kjøttet og brun det raskt (følg samme framgangsmåte med rester av stekt/kokt kjøtt). Legg kjøttet over på en tallerken.
  2. Varm pannen på nytt og fres grønnsakene raskt. Legg kjøttet tilbake i pannen og tilsett grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i et par minutter. Smak til med litt salt og pepper.

Server suppen rykende varm, gjerne med godt brød ved siden av.

Bruk denne framgangsmåten som en grunnoppskrift og endre den med det du har til rådighet. Vårløk, stilkselleri, kål, spinat og grønnkål er noen av de grønsakene som egner seg i denne typen supper. Suppler gjerne også med røde eller gule linser, nudler eller ris. Alle typer kjøtt kan skjæres i strimler og has i suppen, men du kan også droppe kjøttet helt, eller erstatte det med fisk. Har du en skvett kokosmelk eller matfløte, kan det også være med på å heve smaken på suppen. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.