Bakt søtpotet med kjøttdeig

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Søtpoteten er søt og mild i smaken, og med god topping kjøttdeig, tomatsalat og fetaost blir dette en super og smakfull middag for hele familien.

Ingredienser

  • 4 stk søtpotet
  • 1 ss olivenolje
  • 10 stk cherrytomat
  • 12 stk agurk
  • 150 g fetaost
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 2 dl rømme
  • 2 ss hakket frisk koriander eller andre urter
  • 4 stk jalapeño
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 220 °C, og legg bakepapir på et stekebrett.

2. Vask og del søtpoteter i 5 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrettet, og pensle med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen til søtpotetene er møre, ca. 30 minutter.

Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du den dagen i forveien, går det raskt å varme den, og du har ferdig middag på 1-2-3!

3. Del cherrytomater i to, og agurk i terninger. Bland med smuldret fetaost.

4. Bland rømme og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.  

5. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Krydre med salt og pepper. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepannen og hold den varm til servering.

6. Server søtpotetskivene med kjøttdeig og salat, og topp med dressing og skiver av jalapeños.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.