Bakt søtpotet med kjøttdeig

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Søtpoteten er søt og mild i smaken, og med god topping kjøttdeig, tomatsalat og fetaost blir dette en super og smakfull middag for hele familien.

Ingredienser

  • 4 stk. søtpotet
  • 1 ss olivenolje
  • 10 stk. cherrytomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 150 g fetaost
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 2 dl rømme
  • 2 ss hakket frisk koriander eller andre urter
  • 4 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 220 °C, og legg bakepapir på et stekebrett.

2. Vask og del søtpoteter i 5 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrettet, og pensle med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen til søtpotetene er møre, ca. 30 minutter.

Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du den dagen i forveien, går det raskt å varme den, og du har ferdig middag på 1-2-3!

3. Del cherrytomater i to, og agurk i terninger. Bland med smuldret fetaost.

4. Bland rømme og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.  

5. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Krydre med salt og pepper. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepannen og hold den varm til servering.

Server søtpotetskivene med kjøttdeig og salat, og topp med dressing og skiver av jalapeños.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.