Eggeblomster

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Det er umulig ikke å bli glad når du får søte eggeblomster på tallerkenen. 

Ingredienser

  • 1 ss nøytral olje
  • 4 ringer paprika , gjerne i ulike farger
  • 4 stk egg
  • 4 stilker frisk oregano , erteskudd eller basilikum

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med slippbelegg på middels varme og ha i olje.
  2. Legg paprika i stekepannen og la dem steke i to minutter, til paprikaen mykner litt.
  3. Knekk egg og fordel mellom to glass - plommen i det ene og hviten i det andre. Hell ca. en halv til en hel hvite i hver paprikaring (avhengig av størrelsen). Gjenta prosessen.
  4. Oppbevar alle eggeplommene i hvert sitt glass, mens du lar hvitene sette seg i paprikablomstene. Når hviten er nesten fast kan du sette på eggeplommene midt i paprikablomsten og la egget steke ferdig.
  5. Pynt med oregano eller andre urter.

Tips!

Vil du ha eggeplommen mer gjennomstekt legger du den på tidligere i stekeprosessen.

 

Tips!

Hvis du får eggehvite til overs kan du for eksempel bruke i en eggehviteomelett.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.