Lagre

Ingredienser

  • 600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt

Szechuansaus:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 stk. tørket hel chili
  • 1 ss ristet szechuanpepper
  • 3 dl vann

Kokosris:

  • 2 dl jasminris
  • ca. 2 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker

  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ss sesamfrø
Del

Pinnekjøtt szechuan med kokosris

(1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det salte og møre pinnekjøttet som blir kokt inn i en søt-sterk szechuansaus er utrolig godt! Sammen med kokosris blir det litt av en smaksbombe.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt

Szechuansaus:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 stk. tørket hel chili
  • 1 ss ristet szechuanpepper
  • 3 dl vann

Kokosris:

  • 2 dl jasminris
  • ca. 2 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker

  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
  2. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
  3. Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
  4. Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.

 

Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant