Pinnekjøtt szechuan med kokosris

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Det salte og møre pinnekjøttet som blir kokt inn i en søt-sterk szechuansaus er utrolig godt! Sammen med kokosris blir det litt av en smaksbombe.

Ingredienser

  • 600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt

Szechuansaus:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 stk tørket hel chili
  • 1 ss ristet szechuanpepper
  • 3 dl vann

Kokosris:

  • 2 dl jasminris
  • ca. 2 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker

  • 4 stk vårløk
  • 1 stk løk
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
  2. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
  3. Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
  4. Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.

 

Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.