skip navigation
matprat logo
Hot kyllingkjøttdeig i salat med lime og koriander

Kyllingkjøttdeig

Tekst:
Even Nordahl, Seniorrådgiver samfunn og bransje

Foto:
 
matprat

Kjøttdeig av kylling har omtrent samme bruksmåter som kjøttdeig av svinekjøtt. Den kan brukes til det meste, forenes med alle typer krydder og smaker, og ikke minst brukes i kjøttretter fra andre land. Deigene varierer i fettprosent fra bare 2 prosent fett opp til 9,5 prosent fett.

Kyllingkjøttdeig passer godt sammen med alle typer krydder, og kan gjerne brukes i kjøttretter fra andre land, for eksempel til en gulasj slik som her.

Kjøttdeig av kylling egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den spes minimalt med væske. Den aller magreste kjøttdeigen på 2 prosent fett er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.

Det er mulig å lage kyllingkjøttkaker som er litt magrere enn de tradisjonelle kjøttkakene. Forskjellen er at kyllingkjøttdeigen spes minimalt med væske.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.43, server:MP-PRD-WEB06 24.10.2017 00:49:30