Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Koteletter

Koteletter

Koteletter av svin er kjempegodt til hverdag og helg! Den milde og gode smaken gir mange muligheter, og tilbehøret kan varieres gjennom året. Her finner du våre beste oppskrifter med nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter.

Velg riktig kotelett

Det finnes ulike typer koteletter, avhengig av hvilket kjøttstykke de er skåret fra, og hvordan de er behandlet. Vanlig svinekotelett er skåret fra midten av svinekammen. Et mørt stykke med god balanse mellom kjøtt og fett. Nakkekotelett skjæres fra nakken på grisen. Fet, smakfull og godt egnet til grilling og steking. Sommerkotelett lages av lettsaltet og røkt svinekam.

Hvordan grille koteletter og sommerkoteletter

Koteletter er godt og passer perfekt når du skal ha noe kjapt og godt fra grillen. Visste du at kjøttet på kotelettene er ytrefilet? Her er en enkel veiledning for deg som vil ha kotelettene perfekt grillet, saftige og smakfulle.

Artikkel

Et godt valg

Du trenger ikke steke kotelettene hele med ben. Fjern fettranden og skjær vekk ben, så sitter du igjen med et flott stykke ytrefilet, rett og slett. Det er et magert produkt som er raskt å tilberede og som er et supert utgangspunkt for mange ulike retter.