Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefseruller med røkelaks

5 tapasretter barna kan lage selv

Har du barn som skal på juleavslutning eller julebord, hvor alle skal bidra med en rett hver? Tapas på barnas arrangementer krever litt planlegging. Barna skal jo få lov til å fikse mest mulig selv, men trenger kanskje litt hjelp på veien? Vi gir deg noen smarte tips til planleggingen, og forslag til 5 digge tapasretter til menyen!

Smarte tips til planleggingen

 1. Retten bør være enkel å tilberede på selve dagen for julebordet. Lager du en rett i forkant, bør det være noe som tåler å stå litt kaldt - eller i romtemperatur.
 2. Varme eller kalde retter? Svaret er en god miks. Noen bør være kalde, så ikke alle rettene trenger oppvarming. Da går det lettere å få alle de ulike rettene på bordet samtidig.
 3. Velg retter med hensyn til gjestene. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr? Ta en spørrerunde i fellesskap, så det finnes noen retter på bordet som alle kan spise.
 4. Ikke lag for mange varianter. Er det mange som skal spise, kan det være en fordel at flere personer blir satt opp på samme tapasrett. Da blir det nok mat til at alle får smake på retten, uten at hver og en trenger å lage digre porsjoner.
 5. Ikke sett ut alt på en gang. Bakterier trives godt i romtemperatur. Det er derfor lurt å sette fram litt om gangen, og heller fylle på etterhvert som fatene blir tomme.

5 digge tapasretter barna kan lage selv

Focaccia med aioli

Dette er et saftig og godt italiensk brød. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk. Spis den gjerne med aioli til. 

Surdeigsfocaccia

Stekt chorizo med persille

En enkel tapasrett med masse smak. Kan stekes i forkant, og varmes fort opp igjen før servering.

Chorizo med persille

Lefserull med røkelaks

Lefseruller med røkelaks er en klassiker og noe de fleste setter pris på! Disse har vi fylt med snøfrisk, rødløk og dill. Lefsene serveres kalde, og kan settes rett på bordet. 

Lefseruller med røkelaks

Dadler med bacon

Dadler med bacon er den perfekte tapas når du vil lage noe skikkelig godt, som også er enkelt og krever minimalt med utstyr. Kan stekes i forkant, og varmes fort opp igjen før servering.

Dadler med bacon

Tomat- og mozzarellasalat

Caprese - en klassisk italiensk salat med tomat og mozzarella! Kan gjøres helt klar i forkant.

TOMAT- OG MOZZARELLASALAT

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 12:41:00