Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
A001_C005_1215U8

10 retter av svinekjøtt du garantert vil imponere med

Svinekjøtt er mørt, saftig og mildt, og fremfor alt godt. Her er noen enkle og noen litt mer avanserte retter som garantert vil imponere gjestene. La deg inspirere, inviter gjester på besøk! 

Spenningen som stiger mens vi venter på gjestene, de gode luktene som legger seg i huset. Det er alltid hyggelig med besøk, og god mat er en ekstra stemningsskaper. Når vi får gjester på besøk bruker vi gjerne ekstra god tid til å planlegge og handle inn. Vi dekker bord og lar oss inspirere av spennende retter. Noen av oss ønsker å bruke mer tid på å dekke bordet enn å tilberede selve måltidet. Bord som for eksempel dekkes med kvister, høstblader og kongler. Sølvbestikk og høye glass, duker i fine farger, blomster og flotte servietter. Det kan være venner som kommer på besøk eller familien som svinger innom.

Ikke alle ønsker å bruke lang tid på kjøkkenet dagen de får gjester. Da er det fint å tenke på at nesten alle retter inneholder noe som kan lages i forkant, det kan være så enkel som å marinere, krydre og knyte sammen kjøtt slik at det er klart til å settes i ovnen før gjestene kommer. Grønnsaker kan kuttes og deles, marinader kan blandes og sauser kan kokes.

Ved å fordele arbeidet over flere dager får du mer tid til å fokusere på gjestene, fremfor å stå på kjøkkenet med hodet fullt av stress.

Ikke alle har god tid til å lage middag, handle, dekke og gjøre klart før gjestene kommer. Her kan du velge mellom en fantastisk svinerull inspirert fra Argentina med hvitløk og koriander som står i ovnen halve dagen, eller en ravioli som kokes i noen få minutter. Valgene er mange og her har vi har satt sammen forslag til noen retter til et enkelt vennelag, og noen til de som vil prøve seg på en litt mer avansert meny.

Enkelt vennelag

Fredag kveld kommer det venner på besøk, hvorfor ikke trå til med et pastaverksted?

Her har du mulighet til å få ekstra hjelp før maten skal serveres, i tillegg er det morsomt å jobbe sammen på kjøkkenet. Å forberede pasta tar litt tid, men når den er ferdig skal den bare kokes i noen få minutter før den serveres. Det finnes utallige varianter av pasta og ravioliretter, mange av dem har enkle og gode smaker. Hva med ravioli fylt med svinekjøtt og ricotta, servert med safransmør? Eller en litt klassisk pasta med smakfulle svinekjøttboller i tomatsaus? En smakfull rett som gjestene garantert vil like.

Tapaskjøttboller

Hva med saftig indrefilet av svin med urtemarinade, servert med ruccola og avokado? Den stekes til den er perfekt, skjæres i tynne skiver og serveres. En rett som fungerer fint som en av flere retter til et tapasbord, der man plukker litt av alt som står på bordet, som for eksempel tapaskjøttboller. Enkelt og knallgodt.

Den kinesiske retten steam buns med svinekotelett glasert med balsamico og honning, ett lite festmåltid i seg selv. Her kan du forberede steam bunsene og kjøttet på forhånd slik at det blir minst mulig jobb før gjestene kommer. Steam buns er en stadig mer populær rett og variasjonene er uendelige.

Litt mer avansert

Disse retten er litt mer avansert, tar lenger tid og krever kanskje en dråpe tålmodighet.

Hvis tiden strekker til så kan du gå for de større kjøttstykkene, som for eksempel svinecarrè . Denne gjør seg selv i ovnen mens du ordner med alt annet. Eller hva med å prøve en litt mer komplisert variant av svin indrefilet med spekeskinke og soltørket tomat, eller enn innbakt ytrefilet av svin med sopp og urter?

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Svin indrefilet er både mager, god og mild på smak akkurat som ytrefileten. Sammen med den salte skinken, soltørket tomat og basilikum blir dette et festmåltid.

Prøv en syrlig, søt og aromatisk appelsinmarmelade med hot cajunkrydder som en perfekt match til det salte baconet og den milde svinefileten. Den tilhørende salaten med rødkål, ruccola og klementiner er også et lett og smakfullt tilbehør. Er sesongen for klementiner slutt, kan du bruke appelsiner eller kanskje til og med epler.

Argentinsk svinerull er en litt spesiell rett som er tidskrevende. Den er rullet sammen med egg og paprika, og har en deilig smak av koriander, hvitløk og persille. Du er garantert å imponere gjestene dine med denne!

Sist oppdatert: torsdag 12. januar 2017

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 07:59:25