Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ramadan og id

Samosas

Ramadan og id

I Norge er det rundt 200 000 personer med muslimsk tilknytning, og disse har bakgrunn fra blant annet Somalia, Pakistan, Afghanistan, Syria, Tyrkia og Marokko. Mye av maten som nytes gjennom ramadan og på id, er godt kjent for nordmenn, mens andre retter er nye oppdagelser.

Ramadan er den muslimske fastemåneden, og id er den store festen når fasten er over. I en hel måned faster muslimer fra soloppgang til solnedgang. Når ramadan er over, er det tid for fest. Mat er en viktig del av ramadan, og på den store eid-festen bugner det av lekre retter med lam, kylling, ris, grønnsaker og fristende dipper. Her gir vi deg et lite utvalg.

Småretter

  • Faste under ramadan

    Faste under ramadan

Større retter

Tilbehør