Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bjørkete

Bjørkete

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lysegrønne, nyutsprungne bjørkeblader strutter av energi og er fulle av C-vitaminer. Plukk en neve blader eller to og brygg deg en deilig kopp te med smak av vår.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Fyll et stort glass eller en tekopp med små, nyutsprungne bjørkeblader. Hell over kokende vann og la stå og trekke i 3-4 minutter.
  2. Smak til med honning.
    Noen liker også å smake til teen med litt sitron eller lime. Det er med på å balansere bitterheten i bladene, og gir god friskhet til teen.
Bjørkebladene kan også tørkes og brukes som te seinere: Legg bakepapir på et stekebrett og dryss bjørkeblader utover papiret. Sett stekeovnen på varmluft 30 °C. Plasser brettet midt i ovnen og sett en tresleiv eller liknende i døren, slik at den ikke lukker seg. Tørk bladene minst 6-7 timer eller over natten. Ha de tørre bladene på et glass med tett lokk og oppbevar mørkt og svalt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB15 29.05.2024 01:59:30