Bjørkete

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lysegrønne, nyutsprungne bjørkeblader strutter av energi og er fulle av C-vitaminer. Plukk en neve blader eller to og brygg deg en deilig kopp te med smak av vår.

Ingredienser

  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Fyll et stort glass eller en tekopp med små, nyutsprungne bjørkeblader. Hell over kokende vann og la stå og trekke i 3-4 minutter.
  2. Smak til med honning.
    Noen liker også å smake til teen med litt sitron eller lime. Det er med på å balansere bitterheten i bladene, og gir god friskhet til teen.
Bjørkebladene kan også tørkes og brukes som te seinere: Legg bakepapir på et stekebrett og dryss bjørkeblader utover papiret. Sett stekeovnen på varmluft 30 °C. Plasser brettet midt i ovnen og sett en tresleiv eller liknende i døren, slik at den ikke lukker seg. Tørk bladene minst 6-7 timer eller over natten. Ha de tørre bladene på et glass med tett lokk og oppbevar mørkt og svalt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.