Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surdeigstarter med eple

Surdeigsstarter med eple

Ingredienser

porsjoner

Dag 1:

  • 0,5 stk. eple
  • 1,5 dl fingervarmt vann
  • 100 g fin sammalt rug

Dag 3:

  • 1,5 dl vann
  • 100 g fin sammalt rug
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skal du bake med surdeig er et lite tips å tilsette revet eple i starteren. Eplet gir surdeigstarteren en naturlig gjæring pga sukkeret. Det bidrar også til en raskere fermentering som gjør at starteren vil være klar på bare 3-4 dager. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Dag 1:

  • 0,5 stk. eple
  • 1,5 dl fingervarmt vann
  • 100 g fin sammalt rug

Dag 3:

  • 1,5 dl vann
  • 100 g fin sammalt rug

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Surdeigstarter med eple

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 17.06.2024 00:49:38