Ingredienser

8  porsjoner

Lite sukkerbrød:

  • 3 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

  • 3 dl multer
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 2 dl sukker
Del

Multer i himmelseng

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dekk et tynt sukkerbrød med multer, créme fraîche og marengs. Det blir en herlig smaksbombe!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Lite sukkerbrød:

  • 3 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

  • 3 dl multer
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 2 dl sukker

Slik gjør du

  1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22-24 cm. i diameter.
  2. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
  3. Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk bunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
  4. Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
  5. Sett formen høyt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant