Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tiramisu

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. sukkerbrødbunn

Dynking:

  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 dl marsalavin (sherry eller portvin)
  • ca. 1 ss kakaopulver

litt revet sjokolade på toppen

Ostekrem:

  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl melis
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • ca. 3 ss konjakk
  • revet skall av ca. 0,25 stk. appelsin
  • revet skall av ca. 0,25 stk. sitron
  • 0,5 dl kokende vann
Del

Tiramisu laget på sukkerbrød

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne - godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. sukkerbrødbunn

Dynking:

  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 dl marsalavin (sherry eller portvin)
  • ca. 1 ss kakaopulver

litt revet sjokolade på toppen

Ostekrem:

  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl melis
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • ca. 3 ss konjakk
  • revet skall av ca. 0,25 stk. appelsin
  • revet skall av ca. 0,25 stk. sitron
  • 0,5 dl kokende vann

Slik gjør du

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
  3. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
  4. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
  5. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Se også oppskriften vår på tiramisu med fingerkjeks.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 01.02.2023 07:15:42