Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ertesuppe

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 2 ss smør
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 400 g frosne erter
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Brødsuppe

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med erter og gammelt brød kan du trylle frem en deilig suppe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 2 ss smør
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 400 g frosne erter
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.
  2. Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.
  3. Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.
  4. Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.
  6. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.        

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 17:19:57