Brødsuppe

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med erter og gammelt brød kan du trylle frem en deilig suppe.

Ingredienser

  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 2 ss smør
  • 1 stk grovhakket løk
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 400 g frosne erter
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.
  2. Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.
  3. Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.
  4. Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.
  6. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.        

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.