Hverdagskaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Hverdagskaker er en grei måte å få barna til å spise mer grønnsaker. Server med potetmos eller makaronistuing, og du har middagen på bordet på 1-2-3.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 14 ts malt ingefær
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl vann eller melk
  • 1 stk løk
  • 12 stk rød paprika
  • 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss margarin

Makaronistuing:

  • 312 dl makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding

Slik gjør du

  1. Pass på at alle  til kakene er kalde. Rør kjøttdeigen godt med salt og krydder. Tilsett halvparten av potetmelet og rør inn litt av væsken. Tilsett resten av potetmelet og rør inn væske til farsen er lett å jobbe med uten å flyte utover.
  2. Finhakk løk og paprika og vend det inn i farsen sammen med mais og erter.
  3. Form farsen til 4-6 flate kaker.
  4. Varm en stekepanne med margarin/olje og stek kakene på begge sider til de er gylne og gjennomstekte.
  5. Lag makaronistuing: Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell den i et dørslag og skyll med kaldt vann.
  6. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  7. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
  8. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og evt. muskat.
  9. Bland makaronien i sausen og kok opp. Smak til med salt og kvernet pepper.

Server hverdagskakene og stuingen varme, gjerne sammen med en frisk salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.