Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 4 dl fin sammalt hvete
  • 4 dl grov sammalt hvete
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
Del

Runde knekkebrød

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkle og gode knekkebrød som smaker godt til frokosten. Knekkebrødet er grovt og sunt, og holder deg mett frem til lunsj.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 4 dl fin sammalt hvete
  • 4 dl grov sammalt hvete
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. en time, til minst dobbelt størrelse.
  2. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut hull i midten med et glass eller lignende. La dem heve i ca. 15 minutter. Prikk med gaffel eller spisepinne.
  3. Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.

Oppbevares tørt i boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant