Lagre

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann
Del

Ribbe i saltlake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge ribba i saltlake et døgns tid før du skal steke den har flere fordeler. Saltet kommer til over alt, du kan tilsette urter eller krydder i laken for å sette ekstra smak på ribba, og svoren blir myk. Steking av ribba gjør du på samme måte som når den er tørrsaltet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp kniv eller tapetkniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Har du en ferdig rutet ribbe, er det lurt å gå over med en skarp kniv og sjekke at rutingen går gjennom svoren over alt.
  2. Kok opp vannet og hell i salt, sukker og det krydderet / de urtene du evt. ønsker å bruke. Avkjøl helt. Legg ribba i en bøtte eller dyp form, og hell over saltlaken. Pass på at hele ribba er dekket.

Gode smakstilsetninger til ribbe:

Svart pepper, laurbærblad, sennepsfrø, hel nellik, fennikel, stjerneanis, einerbær, koriander, spisskummen, ingefær,

salvie, rosmarin, timian, hvitløk, chili, meriam, estragon.

Kok opp krydder og urter med laken for å få frigjort aromaene. 

  1. Dekk til og sett bøtta/formen kaldt i et døgn. Hell av saltlaken og hell på kaldt, friskt vann. La ribba ligge i vannet en times tid.
  2. Hell av vannet og tørk ribba godt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant