Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe i saltlake

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann
Del

Ribbe i saltlake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge ribba i saltlake et døgns tid før du skal steke den har flere fordeler. Saltet kommer til over alt, du kan tilsette urter eller krydder i laken for å sette ekstra smak på ribba, og svoren blir myk. Steking av ribba gjør du på samme måte som når den er tørrsaltet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gode smakstilsetninger til ribbe:

Svart pepper, laurbærblad, sennepsfrø, hel nellik, fennikel, stjerneanis, einerbær, koriander, spisskummen, ingefær,

salvie, rosmarin, timian, hvitløk, chili, meriam, estragon.

Kok opp krydder og urter med laken for å få frigjort aromaene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 02.04.2023 01:35:38