Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe i saltlake

Ribbe i saltlake

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge ribba i saltlake et døgns tid før du skal steke den har flere fordeler. Saltet kommer til over alt, du kan tilsette urter eller krydder i laken for å sette ekstra smak på ribba, og svoren blir myk. Steking av ribba gjør du på samme måte som når den er tørrsaltet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Saltlaken kan tilsettes urter eller krydder for å sette mer smak på ribben. Gode smakstilsetninger til ribbe er for eksempel:

Svart pepper, laurbærblad, sennepsfrø, hel nellik, fennikel, stjerneanis, einerbær, koriander, allehånde, spisskummen, ingefær, hvitløk og chili. Friske eller tørkede urter som er gode å bruke er salvie, rosmarin, timian, meriam, estragon og persille. 

Legg krydder eller urter i laken mens den er varm, slik at aromaene blir frigjort.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 03:12:28