Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ribbe i saltlake

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann
Del

Ribbe i saltlake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge ribba i saltlake et døgns tid før du skal steke den har flere fordeler. Saltet kommer til over alt, du kan tilsette urter eller krydder i laken for å sette ekstra smak på ribba, og svoren blir myk. Steking av ribba gjør du på samme måte som når den er tørrsaltet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
  • ca. 1 ss kryddermiks eller urter per liter vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gode smakstilsetninger til ribbe:

Svart pepper, laurbærblad, sennepsfrø, hel nellik, fennikel, stjerneanis, einerbær, koriander, spisskummen, ingefær,

salvie, rosmarin, timian, hvitløk, chili, meriam, estragon.

Kok opp krydder og urter med laken for å få frigjort aromaene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB11 30.11.2022 11:51:40