Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribberester med Kaja og Christopher

Middag med ribberester

Ingredienser

6  porsjoner

Vietnamesisk vårrull med ribbe:

  • 400 g stekt ribbe
  • 0,25 stk. spisskål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 dl sesamolje
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 dl svart riseddik
  • 1 dl friske urter (thaibasilikum, mynte og koriander)
  • 1 pk glassnudler (vermicelli)
  • 1 pk rispapir
  • 1 dl hoisinsaus

Srirachamajones:

  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sennep
  • 2 dl solsikkeolje

Ribbesandwich:

  • 500 g stekt ribbe
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 100 g rester av rødkål
  • 0,5 stk. rødløk

Pytt i langpanne:

  • 800 g stekt ribbe
  • 6 stk. gulrot
  • 600 g kålrot
  • 600 g hodekål
  • 3 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. hvitløk
  • 100 g smør
  • 3 dl kaffe
  • 5 dl oksekraft , eller svinekraft
  • 2 dl rødvinseddik

Røstipotet:

  • 1 stk. bakepotet
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk salvie
  • 1 ss frisk timian
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. egg
  • 1 bunt frisk persille

Phônomenal Ribberestesuppe:

  • 1,5 stk. løk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 bit stor frisk ingefær
  • 3 l vann
  • 500 g ben fra stekt ribbe
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss fennikelfrø
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl fiskesaus (asiatisk)

Garnityr:

  • 1 stk. medisterpølse
  • 500 g stekt stekt ribbe
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. rød chili (eller grønn)
  • 1 dl friske urter (mynte, thaibasilikum og koriander)
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 stk. lime
  • 1 pk risnudler
  • 100 g bønnespirer

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kjøkkensjef Christopher Haatuft fra Lysverket i Bergen og Kaja Rambæk Holmboe Bang fra Lille Tøyen Kolonial i Oslo er enige om at ribbe hører med i julen. Og at av ribberester kan det lages til en skikkelig ribberestefest! Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning Matprat sitt 20 års jubileum. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner

Vietnamesisk vårrull med ribbe:

  • 400 g stekt ribbe
  • 0,25 stk. spisskål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 dl sesamolje
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 dl svart riseddik
  • 1 dl friske urter (thaibasilikum, mynte og koriander)
  • 1 pk glassnudler (vermicelli)
  • 1 pk rispapir
  • 1 dl hoisinsaus

Srirachamajones:

  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sennep
  • 2 dl solsikkeolje

Ribbesandwich:

  • 500 g stekt ribbe
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 100 g rester av rødkål
  • 0,5 stk. rødløk

Pytt i langpanne:

  • 800 g stekt ribbe
  • 6 stk. gulrot
  • 600 g kålrot
  • 600 g hodekål
  • 3 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. hvitløk
  • 100 g smør
  • 3 dl kaffe
  • 5 dl oksekraft , eller svinekraft
  • 2 dl rødvinseddik

Røstipotet:

  • 1 stk. bakepotet
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss frisk salvie
  • 1 ss frisk timian
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. egg
  • 1 bunt frisk persille

Phônomenal Ribberestesuppe:

  • 1,5 stk. løk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 bit stor frisk ingefær
  • 3 l vann
  • 500 g ben fra stekt ribbe
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss fennikelfrø
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl fiskesaus (asiatisk)

Garnityr:

  • 1 stk. medisterpølse
  • 500 g stekt stekt ribbe
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. rød chili (eller grønn)
  • 1 dl friske urter (mynte, thaibasilikum og koriander)
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 stk. lime
  • 1 pk risnudler
  • 100 g bønnespirer

Slik gjør du

Ribberester måltid med Kaja og Christopher

Vietnamesisk vårrull med ribbe:

trinn du kan merke av

Ribbesandwich med srirachasaus:

Pytt i panne: 

Har du rå svinebein skal de blansjeres først, for at kraften skal bli klar. Kok opp vann og ha i svinebeina. Kok opp på nytt og la dem koke i to minutter. Løft dem deretter over i gryten du skal koke kraften i. Om du bruker beina fra ferdig stekt ribbe, hopper du over dette punktet. Du kan også bruke andre typer kraft, for eksempel kyllingkraft, til denne suppen.  

Pho: 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 20.05.2025 02:50:11