Lagre

Ingredienser

  • 1,5 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk. mandelpotet
  • 4 stk. eple
  • 8 stk. sjalottløk
  • 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Del

Ribbenstek

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1,5 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk. mandelpotet
  • 4 stk. eple
  • 8 stk. sjalottløk
  • 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Vask potet og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene, og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og drypp over litt olje. 
  2. Riss svoren i tynne striper på tvers.Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jonbben. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp.

Dryss over grovhakket bladpersille før servering. En sjysaus smaker godt til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant