Ribbenstek

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

Ingredienser

  • 112 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk mandelpotet
  • 4 stk eple
  • 8 stk sjalottløk
  • 6 stk persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Vask potet og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene, og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og drypp over litt olje. 

2. Riss svoren i tynne striper på tvers.Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jonbben. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.

3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp.

 Dryss over grovhakket bladpersille før servering. En sjysaus smaker godt til denne retten.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.