Blodpannekaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Vi har brukt reinsdyrblod, men det er enklest å få tak i matblod (svineblod), som du finner i frysedisken i velassorterte matbutikker.

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt allehånde

  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup

Slik gjør du

  1. Visp sammen blod, vann, hvetemel, sirup, salt, pepper og allehånde til en glatt pannekakerøre og la den svelle i 15 minutter.
  2. Finhakk løk, og stek den i litt av smøret til den er blank og myk. Avkjøl.
  3. Bland inn den stekte løken i pannekakerøren.
  4. Stek tynne pannekaker i varm stekepanne. Bruk smør om nødvendig.

Server pannekakene varme med litt sirup over.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie