Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blodpannekaker

Blodpannekaker

Ingredienser

porsjoner

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt allehånde

  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Vi har brukt reinsdyrblod, men det er enklest å få tak i matblod (svineblod), som du finner i frysedisken i velassorterte matbutikker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt allehånde

  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup

Slik gjør du

  1. Visp sammen blod, vann, hvetemel, sirup, salt, pepper og allehånde til en glatt pannekakerøre og la den svelle i 15 minutter.
  2. Finhakk løk, og stek den i litt av smøret til den er blank og myk. Avkjøl.
  3. Bland inn den stekte løken i pannekakerøren.
  4. Stek tynne pannekaker i varm stekepanne. Bruk smør om nødvendig.

Server pannekakene varme med litt sirup over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB12 07.12.2023 17:15:50