Blodpannekaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Vi har brukt reinsdyrblod, men det er enklest å få tak i matblod (svineblod), som du finner i frysedisken i velassorterte matbutikker.

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 14 ts malt allehånde

  • 1 stk løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup

Slik gjør du

  1. Visp sammen blod, vann, hvetemel, sirup, salt, pepper og allehånde til en glatt pannekakerøre og la den svelle i 15 minutter.
  2. Finhakk løk, og stek den i litt av smøret til den er blank og myk. Avkjøl.
  3. Bland inn den stekte løken i pannekakerøren.
  4. Stek tynne pannekaker i varm stekepanne. Bruk smør om nødvendig.

Server pannekakene varme med litt sirup over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.