Lagre

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt allehånde

  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup
Del

Blodpannekaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Vi har brukt reinsdyrblod, men det er enklest å få tak i matblod (svineblod), som du finner i frysedisken i velassorterte matbutikker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl reinsdyrblod eller matblod
  • 3 dl vann
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt allehånde

  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss lys sirup

Slik gjør du

  1. Visp sammen blod, vann, hvetemel, sirup, salt, pepper og allehånde til en glatt pannekakerøre og la den svelle i 15 minutter.
  2. Finhakk løk, og stek den i litt av smøret til den er blank og myk. Avkjøl.
  3. Bland inn den stekte løken i pannekakerøren.
  4. Stek tynne pannekaker i varm stekepanne. Bruk smør om nødvendig.

Server pannekakene varme med litt sirup over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant