Ingredienser

  • 400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
  • 0,5 dl vann
  • ca. 100 g sukker (smak til med)
  • 2,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Råkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
Del

Bærgrøt med råkrem

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bærgrøt med råkrem er en nydelig sommerdessert som gjerne kan nytes ute i hagen eller på terrassen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
  • 0,5 dl vann
  • ca. 100 g sukker (smak til med)
  • 2,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Råkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre og smak eventuelt til med mer sukker.
  2. Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp.
  3. Avkjøl bærgrøten og ha den i serveringsskål. Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på grøten.
  4. Pisk kremfløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Blir kremen stående, vil den skille seg. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.
Har du syltetøyrester er det fint å lage bærgrøt eller rødgrøt av dette. Server med melk eller fløtemelk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant