Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med brissel og sopp

Salat med brissel og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalvebrissel eller lammebrissel
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller panko brødkrum
  • ca. 7 dl frityrolje til steking

Sitrusdressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 4 ss nøytral olje

Salat:

  • 200 g kantarell
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 0,5 dl rødløk i tynne båter
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brissel fra lam eller kalv er en godbit som sjelden er å finne i kjøttdisken, men som er elsket av kokker og restaurantgjester på leting etter noe helt spesielt.   Denne salaten med sopp og sitrusdressing framheves den milde, men egenartede smaken på brisselen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalvebrissel eller lammebrissel
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller panko brødkrum
  • ca. 7 dl frityrolje til steking

Sitrusdressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 4 ss nøytral olje

Salat:

  • 200 g kantarell
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 0,5 dl rødløk i tynne båter
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dette kan gjøres flere dager før brisselen skal serveres. Brisselen kan også legges i press for å få jevn tykkelse, med det er ikke nødvendig. Oppbevar brisselen i kjøleskap i kokevannet i en tett beholder.

Brissel er en kjertel som ligger under brystbenet, og betegnes som en delikatesse i Frankrike og andre europeiske land. I Norge er det nesten bare brukt i restaurantbransjen, og er vanskelig å få tak i i vanlig handel. Men om du har en god slakter eller ferskvaredisk i nærheten, så spør om de kan skaffe. Brissel fra kalv er mest kjent, men også brissel fra lam er nydelig. De tilberedes på samme måte.

Brisselen må renses godt før tilberedning, og bør få ligge i kaldt vann over natten før du behandler den videre. Det er lenklest å rense den for alle hinner etter at den har trukket på ca 90 °C i ca 15 minutter og deretter avkjølt i kaldt vann. Den prosessen kan gjøres i god tid før videre tilberedning.

Brissel er en kjertel som ligger under brystbenet, og betegnes som en delikatesse i Frankrike og andre europeiske land. I Norge er det nesten bare brukt i restaurantbransjen, og er vanskelig å få tak i i vanlig handel. Men om du har en god slakter eller ferskvaredisk i nærheten, så spør om de kan skaffe. Brissel fra kalv er mest kjent, men også brissel fra lam er nydelig. De tilberedes på samme måte.

Brisselen må renses godt før tilberedning, og bør få ligge i kaldt vann over natten før du behandler den videre. Det er lenklest å rense den for alle hinner etter at den har trukket på ca 90 °C i ca 15 minutter og deretter avkjølt i kaldt vann. Den prosessen kan gjøres i god tid før videre tilberedning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 02:40:37