Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot
  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. purre

Saus:

  • ca. 4 ss hvetemel utrørt i litt vann
  • ca. 2 ss frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ts sukker
Del

Lam i dill

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt har sterke tradisjoner og er kulturelt utbredt over hele verden. Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot
  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. purre

Saus:

  • ca. 4 ss hvetemel utrørt i litt vann
  • ca. 2 ss frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Kok opp vannet og legg i kjøttet. La koke opp på nytt og skum godt av. Ha i salt, sett på et lokk og la kjøttet trekke på kokepunktet 45 minutter. Rør forsiktig rundt av og til.
  2. Skjær grønnsakene i skiver og la dem koke med kjøttet de siste 10 minuttene under lokk. Pass på å røre foriktig rundt av og til. Sil kraften fra grønnsaker og kjøtt over i en kjele.
  3. Tilsett meljevning i kraften og rør. Ha i sitronsaft og sukker. La sausen tykne. Ha i dill mot slutten. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

Server med nykokte poteter.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant