Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålrotstappe med potet og gulrot

Kålrotstappe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 263 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kålrotstappe, kålrabistappe, kålrotmos, kålgraut eller nepgraut - kjært barn har mange navn, og sikkert enda fler enn dette! Sikkert er det iallfall at dette er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt, saltkjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 263 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Serverer du kålstappen til salt kjøtt, pinnekjøtt eller smalahove kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 04:43:08