Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julesild /kryddersild

Julesild

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 120 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts sennepsfrø
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 stk. stjerneanis
  • 3 stk. laurbærblad

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sild med rødløk og julekrydder er en ekte julefavoritt. Enkel å lage, og full av julens gode smaker, både til julefrokost eller julebordet. Kan også varieres men en rekke andre smaker, som kanel eller tyttebær.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 120 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts sennepsfrø
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 stk. stjerneanis
  • 3 stk. laurbærblad

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du vil variere litt med julesmakene kan du også prøve å ha i litt tyttebær, ingefær, kanel eller skallet av appelsin eller sitron. 

Holder seg god i kjøleskapet i opptil 3 uker. Lyst på inspirasjon til flere varianter med sild? Flere oppskrifter til sildebordet finner du her.

Julesild /kryddersild

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB13 22.03.2025 10:23:16