Honningkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost! En perfekt kombinasjon!

Ingredienser

Nok til 2 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • dl nøytral olje
  • 150 g brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann

Slik gjør du

  1. Bland mel, kanel, malt ingefær, bakepulver, salt og brunt sukker i en bolle.
  2. Rør sammen honning, kaffe og olje. Hell blandingen i bollen. Tilsett eggene og rør alt raskt sammen til en smidig røre.
  3. Fordel røren i to 1-litersformer smurt med litt olje.
  4. Stek kakene på 170 °C på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Legg et bakepapir over kakene om de begynner å bli mørke på toppen.
  5. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne eller spiss kniv inn i kaken. Henger det fortsatt røre på pinnen, trenger den litt lengre steketid.
  6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen på rist. Løsne kaken fra formen med en kniv og hvelv den ut.
  7. Rør sammen melis og sitronsaft/vann og pynt kaken før servering.

Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.

Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.

Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.