Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Gullkake

Ingredienser

  • ca. 50 g grovhakkede
  • 2 dl rosiner
  • 1 dl rom
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 6 stk. eggeplomme
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl kremfløte
Del

Gullkake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en velsmakende og saftig formkake med rosiner, rom og valnøtter. Passer perfekt sammen med en liten klatt nypisket krem og en kopp sterk kaffe.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • ca. 50 g grovhakkede
  • 2 dl rosiner
  • 1 dl rom
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 6 stk. eggeplomme
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Legg valnøtter og rosiner i bløt i rom, gjerne over natten.
  2. Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt.
  3. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret.
  4. Bland smørkremen vekselsvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver.
  5. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn røren. Tilsett valnøtter, rosiner og overskytende rom.
  6. Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på 175 °C i 3/4 - 1 time, bruk nederste rille i stekeovn. Hvelv kaken og avkjøl på rist.
Gullkaken kan fint fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 04.02.2023 14:22:13