Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakskraft

Grønnsakskraft

Ingredienser

  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 l vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god grønnsakskraft er enkelt å lage og er en god base for supper og sauser. Har du grønnsaksrester, skall og avskjær er det perfekt å bruke dem i kraftgryta. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 l vann

Slik gjør du

         Oppskriften gir ca.1 liter kraft.

  1. Skyll og vask grønnsakene godt i rennende kaldt vann i springen, og skjær dem i grove biter. Du trenger ikke å skrelle løk og gulrot, bare fjern det ytterste skallet på løken. Ha grønnsakene i en kjele.

  1. Tilsett kaldt vann til det dekker og kok opp langsomt.

  1. Sil kraften gjennom en tynnmasket sil. Husk å sette en bolle under silen og gjerne et gryteunderlag under bollen.

  1. Nå er kraften klar til videre bruk. Om du ikke skal bruke kraften med en gang bør du helle kraften over på mindre beholdere, slik som f.eks. glass, plastbeholdere eller andre egnede beholdere beregnet for mat. På den måten avkjøles kraften fortere og holdbarheten forlenges. Avkjøl før du setter kraften i kjøleskap eller frys.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB14 29.09.2023 16:17:55