Grønnsakskraft

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En god grønnsakskraft er enkelt å lage og er en god base for supper og sauser. Har du grønnsaksrester, skall og avskjær er det perfekt å bruke dem i kraftgryta. 

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 12 stk purre
  • 3 stk gulrot
  • 4 stilker selleri
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 l vann

Slik gjør du

         Oppskriften gir ca.1 liter kraft.

  1. Skyll og vask grønnsakene godt i rennende kaldt vann i springen, og skjær dem i grove biter. Du trenger ikke å skrelle løk og gulrot, bare fjern det ytterste skallet på løken. Ha grønnsakene i en kjele.
  2. Tilsett kaldt vann til det dekker og kok opp langsomt.
  3. Sil kraften gjennom en tynnmasket sil. Husk å sette en bolle under silen og gjerne et gryteunderlag under bollen.
  4. Nå er kraften klar til videre bruk. Om du ikke skal bruke kraften med en gang bør du helle kraften over på mindre beholdere, slik som f.eks. glass, plastbeholdere eller andre egnede beholdere beregnet for mat. På den måten avkjøles kraften fortere og holdbarheten forlenges. Avkjøl før du setter kraften i kjøleskap eller frys.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.