Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skalldyrkraft

Skalldyrkraft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 liter kraft

  • 1 kg skall av reker hummer, krabbe eller sjøkreps
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 bunt bladpersille eller stilkene
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 1,5 l vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag kraft på skallet fra skalldyr og du vil sitte igjen med en meget smakfull og aromatisk basis for både suppe og saus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 liter kraft

  • 1 kg skall av reker hummer, krabbe eller sjøkreps
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 bunt bladpersille eller stilkene
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 1,5 l vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skalldyrkraft 1
Skalldyrkraft 2
Mengden vann kan her variere, siden typen skalldyr varierer i volum. Du kan også velge å erstatte deler av vannmengden med hvitvin. Hvitvin gir nemlig kraften en ekstra god smaksdimensjon. Bruk i så tilfelle en halvtørr eller tørr hvitvin.
Skalldyrkraft 3
Skalldyrkraft 4
Skalldyrkraft 5

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 04:27:37