Ingredienser

 • 2 stk. makrell
 • 2 stk. sitron
 • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
 • 2 ss olje til pensling
Del

Grillet makrell med urter og sitron

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet makrell - det er lite som sier sommer mer enn det! Selvfisket eller butikkjøpt, fersk makrell på grillen er nydelig, enkel sommermat. Vi har fylt vår makrell med friske urter og sitron, og surret den godt med bløtlagt hyssing, som ikke tar fyr under grillingen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

 • 2 stk. makrell
 • 2 stk. sitron
 • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
 • 2 ss olje til pensling

Slik gjør du

 1. Rens makrellen og tørk den godt. Du kan godt la hode og hale sitte på, men skjær vekk finnene. Skjær et par snitt på skrå i skinnet på hver side. Krydre med litt salt og pepper inni buken. 

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

 1. Skjær en sitron i skiver og del den andre sitronen i to. Legg et par skiver sitron inni hver fisk sammen med de urtene du har valgt. Bløtlegg hyssing noen minutter slik at den er ordentlig våt, og surr den rundt fisken. Knyt godt. 
 2. Pensle makrellene med litt olje og krydre med salt og pepper. Legg dem på direkte varme på grillen i 2-3 minutter, og flytt dem deretter forsiktig over på indirekte varme til de slipper bena, ca. 8 minutter, avhengig av størrelse. Det er lett at det tynne skinnet blir sittende fast i undelaget, så vær forsiktig når du snur fiskene. Grill sitronene samtidig.

Pynt makrellen med friske urter og server den med kokte nypoteter, en god klatt rømme og en god salat. Press den grillede sitronen over som en dressing.

Grillet makrell med urter og sitron

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant