Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet makrell med urter og sitron

Grillet makrell med urter og sitron

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 2 stk. sitron
  • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 553 kcal
Fett 29 g
Protein 67 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet makrell - det er lite som sier sommer mer enn det! Selvfisket eller butikkjøpt, fersk makrell på grillen er nydelig, enkel sommermat. Vi har fylt vår makrell med friske urter og sitron, og surret den godt med bløtlagt hyssing, som ikke tar fyr under grillingen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 2 stk. sitron
  • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 553 kcal
Fett 29 g
Protein 67 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

Pynt makrellen med friske urter og server den med kokte nypoteter, en god klatt rømme og en god salat. Press den grillede sitronen over som en dressing.

Grillet makrell med urter og sitron

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 07.11.2024 23:40:48