Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet makrell med urter og sitron

Ingredienser

  • 2 stk. makrell
  • 2 stk. sitron
  • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
  • 2 ss olje til pensling
Del

Grillet makrell med urter og sitron

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet makrell - det er lite som sier sommer mer enn det! Selvfisket eller butikkjøpt, fersk makrell på grillen er nydelig, enkel sommermat. Vi har fylt vår makrell med friske urter og sitron, og surret den godt med bløtlagt hyssing, som ikke tar fyr under grillingen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. makrell
  • 2 stk. sitron
  • ca. 4 stilker friske urter , f.eks dill, persille, estragon eller timian
  • 2 ss olje til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

Pynt makrellen med friske urter og server den med kokte nypoteter, en god klatt rømme og en god salat. Press den grillede sitronen over som en dressing.

Grillet makrell med urter og sitron

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 23.03.2023 09:09:36