Ingredienser

  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker friske urter f.eks dill, persille eller estragon

Ratatouille:

  • 2 ss olje
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne i ulike farger
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
Del

Grillet makrell med ratatouille

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makrell er best om sommeren, og for store og små fiskere er det stor stas med selvfisket makrell til middag. Her har vi grillet makrellen, og servere den med en nydelig ratatouille som også er laget på grillen. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker friske urter f.eks dill, persille eller estragon

Ratatouille:

  • 2 ss olje
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne i ulike farger
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik

Slik gjør du

  1. Rens makrellen og tørk den godt. Du kan godt la hode og hale sitte på, men skjær vekk finnene. Skjær et par snitt på skrå i skinnet på hver side. Krydre med litt salt og pepper inni buken.

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

  1. Legg et par skiver sitron inni hver fisk sammen med litt friske urter. Bløtlegg hyssing noen minutter slik at den er ordentlig våt, og surr den rundt fisken. Knyt godt.
  2. Pensle makrellene med litt olje og krydre med salt og pepper. Legg dem på direkte varme på grillen i 2-3 minutter, og flytt dem deretter forsiktig over på indirekte varme til de slipper bena, ca. 8 minutter, avhengig av størrelse. Det er lett at det tynne skinnet blir sittende fast i undelaget, så vær forsiktig når du snur fiskene.
  3. Kutt squash, aubergine, rødløk og paprika i grove biter. Behold skallet på hvitløkbåtene. Drypp over litt olivenolje og bland godt, slik at alle grønnsakene får olje på seg.
  4. Ha rundt halvparten av grønnsakebitene i en grillkurv og sett den over direkte varme på grillen. Krydre med salt og pepper og grill grønnsakene til de har fått en fin gyllen farge. Snu litt på dem underveis, slik at de ikke blir brente.
  5. Ha de ferdiggrillete grønnsakene over på et fat, og fortsett med resten av grønnsakene på samme måte, til alt er ferdig grillet. Plukk ut hvitløkbåtene og klem ut den myke innmaten. Knus innmaten med en gaffel og ha den i en liten skål.
  6. Ha cherrytomatene i grillkurven og grill dem til de er myke og begynner å sprekke opp. Ha dem over på fatet sammen med resten av grønnsakene.
  7. Hell forsiktig væsken som har dannet seg i bunnen av fatet over i skålen med den knuste hvitløken. Bland godt og smak til med litt vineddik. Hell dressingen over grønnsakene og dryss over raust med hakkede urter. Bland forsiktig og smak til med litt salt og pepper.

Legg gjerne en sitron på grillen samtidig med fisken, så har du litt ekstra dressing fiks ferdig til servering.

Grillet makrell med ratatouille

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant