Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Erter, kjøtt og flesk

Erter, kjøtt og flesk

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørkede gule erter
  • 900 g salt storfekjøtt
  • 700 g lettsaltet sideflesk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ss sukker
  • 3 ss frisk timian
  • 1 ss smør

Tilbehør:

  • 8 stk. potet (melne)
  • 1 stk. kålrot
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Erter kjøtt og flesk er norsk mat med lange tradisjoner og masse smak. Ofte er det de lokale tradisjonene som avgjør hva slags kjøtt som brukes – det kan like gjerne være salt lammekjøtt som svinekjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørkede gule erter
  • 900 g salt storfekjøtt
  • 700 g lettsaltet sideflesk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ss sukker
  • 3 ss frisk timian
  • 1 ss smør

Tilbehør:

  • 8 stk. potet (melne)
  • 1 stk. kålrot

Slik gjør du

Erter, kjøtt og flesk 2.jpg

Du trenger: Salt storfekjøtt, lettsaltet sideflesk, gulrot, løk, purre, sukker, gule erter, frisk timian, potet, kålrot, salt og pepper.

trinn du kan merke av
Dersom kjøttet er veldig salt bør det ligge noen timer i vann først (eventuelt over natten).
Erter, kjøtt og flesk 3a.jpg
Ved å ha i 1 ss sukker, tar man vekk bittersmaken som saltet kan gi i slik salt mat.
Erter, kjøtt og flesk 3b.jpg
Erter,kjøtt og flesk 3c.jpg

Erter, kjøtt og flesk 4.jpg

Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og server erter, kjøtt og flesk sammen med melne poteter og kokt kålrot.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 10:07:31