Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lagvis bærkake

Ingredienser

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

  • 2 kurver bringebær , á 150 g
  • 2 kurver blåbær , á 150 g
  • 1 beger kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt
Del

Lagvis bærkake

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en superenkel lag på lag kake med friske bær du kan overraske med til russefrokosten! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

  • 2 kurver bringebær , á 150 g
  • 2 kurver blåbær , á 150 g
  • 1 beger kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.

2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter.  Avkjøl på rist.

3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.

4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. 

Bruk gjerne glass med lokk, da blir kaken lett å ta med på tur.

Pynt eventuelt med lakrissnører og "russeknuter". 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 26.11.2022 09:38:34