Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lagvis bærkake

Lagvis bærkake

Ingredienser

porsjoner

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

  • 250 g bringebær
  • 250 g blåbær
  • 300 g kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en superenkel lag på lag kake med friske bær du kan overraske med til russefrokosten! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

  • 250 g bringebær
  • 250 g blåbær
  • 300 g kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.

2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter.  Avkjøl på rist.

3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.

4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. 

Bruk gjerne glass med lokk, da blir kaken lett å ta med på tur.

Pynt eventuelt med lakrissnører og "russeknuter". 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 07:14:44