Biff Lindstrøm

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Retten"Biff Lindstrøm"er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetlake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss margarin eller margarin til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pk finsnittede sukkererter

Slik gjør du

Server Biff Lindstrøm med speilegg,  sukkererter og kokte poteter.