Varmrøkt makrell med kremede grønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Varmrøkt makrell er smakfull og sunn hurtigmat, ferdig til servering. Med kokte poteter fra dagen før og et utvalg lettkokte grønnsaker, har du ferdig middag  med saus og grønnsaker på bordet på godt under en halv time. 

Ingredienser

  • 200 g varmrøkt makrell (skinn og beinfri)
  • 200 g kokte poteter
  • 1 stk vårløk
  • 50 g aspargesbønner
  • 50 g brokkoli
  • 50 g edamamebønner (soyabønner)
  • 2 dl lett matfløte
  • 2 ss hakket frisk dill
Vis næringsinnhold
Energi
544kcal
Fett
36.6g
Protein
28.8g
Karbohydrater
21.1g
Jern
2.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og fingrene, og fjern finner på fisken. Løsne skinnet fra hodeenden og trekk det av.
  2. Del poteter, vårløk og aspargesbønner i biter og brokkoli i små buketter. Bruk brokkolistilken også. Tin edamamebønner ved å helle varmt vann over dem. 
  3. Kok opp matfløte  og legg i poteter og grønnsaker. La alt småkoke til grønnsakene er knapt møre. Smak til med litt salt og pepper og dryss over raust med dill. 

Får du ikke tak i hel varmrøkt makrell, kan den erstattes av peppermakrell eller varmrøkt laks. også grønnsakene kan byttes ut med andre lettkokte grønnsaker som sukkererter, grønnkål og spinat.

Varmrøkt makrell med kremede grønnsaker

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.