Salat med byggryn, selleri og eple

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En nydelig og mettende salat av tradisjonelle råvarer med litt uvanlig følge. Byggryn kan byttes ut med for eksempel linser, spelt eller rug.

Ingredienser

  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk grønt eple
  • ½ stk sitron saft og finrevet skall
  • ½ bunt bladpersille
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisning på pakken.
  2. Skrell og kutt selleri i 2 cm terninger. Varm en stekepanne med litt olivenolje og stek terningene til de har fått fin farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Skrell og kutt eple i små terninger. Bland med sitronsaft og skall.
  4. Plukk bladene av stilken og grovhakk persillen. Rens granateplet.
  5. Bland eplecidereddik og resten av oljen og smak til med salt og kvernet pepper. Hell over rugkjernene og vend inn selleri, eple, persille, granateplekjerner og babysalat.

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.