Eggepanne med squash

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggeretter som denne får vi aldri nok av! Squash er anvendelig og passer sammen med det meste - her med egg og ost i en nydelig eggepanne. Perfekt som en lett middag og super som tilbehør til grillmat eller på en buffet. 

Ingredienser

 • 2 stk grønn squash
 • 2 stk finkuttet vårløk
 • 2 båter hvitløk
 • 1 stk grønn chili
 • 1 ss olje til steking
 • dl hvitost
 • 6 stk egg
 • 6 ss melk eller fløte

Slik gjør du

 1. Skyll og tørk squashen godt. Skjær av stilkfestet. Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne, brede skiver, slik at du til slutt har igjen bare den myke kjernen (det gjør ikke noe om skivene ikke er like brede). Legg skivene i en bolle og dryss dem med litt salt. Sett til side i ca 30 minutter slik at saltet kan trekke vann ut av squashen.
 2. Finkutt resten av squashen, vårløk, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje og fres blandingen til det meste av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
 3. Legg bakepapir i bunnen av en liten springform (ca 20-22 cm). Bruk aluminiumsfolie og klem den tett rundt utsiden slik at formen blir helt tett.i et tynt lag i bunnen av formen.
 4. Legg et kjøkkenhåndkle på benken oget par av de tynne squashskivene på håndkleet slik at de overlapper hverandre i lengden. Dryss over litt revet ost. Rull skivene løst sammen til en rull og legg dem i formen. Fortsett til alle skivene er brukt opp og formen er full.
 5. Varm stekeovnen til 180 °C.
 6. Visp sammen egg og melk/fløte og smak til med salt og pepper. Hell blandingen forsiktig i formen. Kvern litt pepper på toppen og sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til eggemassen har stivnet. La pannen hvile i noen minutter før servering. 

Server pannen varm eller lun, gjerne i følge med ferskt brød, salat og litt spirer eller urter.

Squash inneholder mye vann og det er viktig å trekke ut så mye av vannet som mulig. Det gjør vi ved hjelp av saltet, og ved å tørke skivene godt. Hvis ikke det blir gjort vil vannet gjøre at retten blis vassen og udelikat, og det kan bli vanskelig å få eggemassen stiv. Det er lekkert å blande gul og grønn squash, og du kan også blande inn tynne skiver av gulrot, som du lager på samme måte. 

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.