Eggepanne med squash

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Eggeretter som denne får vi aldri nok av! Squash er anvendelig og passer sammen med det meste - her med egg og ost i en nydelig eggepanne. Perfekt som en lett middag og super som tilbehør til grillmat eller på en buffet. 

Ingredienser

 • 2 stk. grønn squash
 • 1 ts salt
 • 2 stk. finkuttet vårløk
 • 2 båter hvitløk
 • 1 stk. grønn chili
 • 1 ss olje til steking
 • 100 g hvitost
 • 6 stk. egg
 • 6 ss melk eller fløte

Slik gjør du

 1. Skyll squash, og skjær av stilkfestet. Bruk en ostehøvel og skjær tynne, brede skiver rundt squashen, slik at du til slutt har igjen bare den myke kjernen. Legg skivene i en avlang form eller et fat, og dryss på salt. La det stå i 15 minutter slik at saltet trekker vann ut av squashen.
 2. Finkutt squashkjernen, vårløk, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje og fres blandingen til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
 3. Legg bakepapir i bunnen av en liten springform (ca. 20-22 cm). Bruk aluminiumsfolie og klem den tett rundt utsiden, slik at formen blir helt tett.
 4. Legg den stekte grønnsakblandingen i bunnen av formen. 
 5. Skyll squashskivene og tørk dem med kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle.
 6. Legg 2-3 squashskiver sammen slik at de overlapper hverandre i lengden. Dryss på litt revet ost. Rull skivene sammen og legg rullen i formen. Fortsett til alle skivene er brukt opp og formen er full av ruller.
 7. Sett stekeovnen på 180 °C.
 8. Visp sammen egg og melk/fløte, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen forsiktig i formen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter, eller til eggemassen har stivnet. La eggepannen hvile i noen minutter før servering. 

Server eggepannen med ferskt brød, salat og pynt gjerne med litt spirer eller urter.

Squash inneholder mye vann og det er viktig å trekke ut så mye av vannet som mulig. Det gjør vi ved hjelp av saltet, og ved å tørke skivene godt. Hvis ikke det blir gjort vil vannet gjøre at retten blis vassen og udelikat, og det kan bli vanskelig å få eggemassen stiv. Det er lekkert å blande gul og grønn squash, og du kan også blande inn tynne skiver av gulrot, som du lager på samme måte. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.