Eggepanne med squash

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggeretter som denne får vi aldri nok av! Squash er anvendelig og passer sammen med det meste - her med egg og ost i en nydelig eggepanne. Perfekt som en lett middag og super som tilbehør til grillmat eller på en buffet. 

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 6 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 stk gul squash
  • 12 stk grønn squash
  • 12 stk rød paprika
  • 1 stk rød chili
  • 112 dl hvitost
  • 1 ts margarin til steking

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk squashen godt. Skjær av stilkfestet. Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne, brede skiver, slik at du til slutt sitter igjen med den myke kjernen (det gjør ikke noe om skivene ikke er like brede. Legg skivene i en bolle og dryss dem med litt salt. Sett til side i ca 30 minutter slik at saltet kan trekke vann ut av dem.
  2. Finkutt resten av squashen, vårløk, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje og fres blandingen til det meste av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en liten springform (ca 20-22 cm). Bruk aluminiumsfolie og klem den tett rundt utsiden slik at formen blir helt tett.
  4. Fordel squashblandingen fra stekepannen i bunnen av formen i et tynt lag.
  5. Legg et kjøkkenhåndkle på benken og legg noen av de tynne squashskivene på håndkleet slik at de overlapper hverandre. Dryss over litt revet ost. Rull skivene løst sammen og legg dem i formen. Fortsett til alle skivene er brukt opp og formen er full.
  6. Varm stekeovnen til 180 °C.
  7. Visp sammen egg og fløte og smak til med salt og pepper. Hell blandingen forsiktig i formen. Kvern litt pepper på toppen og sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til eggemassen har stivnet. La pannen hvile i noen minutter før servering. 

Server pannen varm eller lun, gjerne i følge med ferskt brød og litt mikrogreens, salat eller urter.

Squash inneholder mye vann og det er viktig å få ut noe av vannet og tørke den godt, ellers kan det bli vanskelig å få eggemassen stiv. Det er lekkert å blande gul og grønn squash, og du kan også blande inn tynne skiver av gulrot, som du lager på samme måte. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.