Lammefilet med rødbetebulgur

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammefilet.

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av lam
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Rødbetbulgur:

  • 2 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 dl fullkorn bulgur
  • 112 dl finstrimlet syltede rødbeter
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 12 ts salt

  • 6 stk grønn frisk asparges
Vis næringsinnhold
Energi
445kcal
Fett
12.4g
Protein
50g
Karbohydrater
30.6g
Jern
8.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 60-65 °C for medium stekt).
  2. Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt. 
  3. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen. 

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.