Ingredienser

Rødbetbulgur:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 dl fullkorn bulgur
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1,5 dl finstrimlet syltede rødbeter
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 6 stk. grønn frisk asparges
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

445kcal

Energi

12.4g

Fett

50g

Protein

30.6g

Karbohydrater

8.3mg

Jern

Del

Lammefilet med bulgur

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammefilet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Rødbetbulgur:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 dl fullkorn bulgur
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1,5 dl finstrimlet syltede rødbeter
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 6 stk. grønn frisk asparges
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

445kcal

Energi

12.4g

Fett

50g

Protein

30.6g

Karbohydrater

8.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 60-65 °C for medium stekt).
  2. Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt.
  3. Kok asparges i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant