Kyllingfilet med grønn brokkolisalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kyllingfilet er magert og er en ypperlig proteinkilde. I kombinasjon med en grønn brokkolisalat smaksatt med sweet chilisaus og sitron, etterfulgt av friske bær, er dette en perfekt matpakke for deg som er ute etter noe skikkelig sunt.

Ingredienser

  • 1 stk kyllingfilet , á 150 g
  • 12 ss margarin til steking
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 100 g brokkoli i små buketter (bruk stilken også)
  • 100 g frosne erter
  • 1 ts søt chilisaus
  • 2 båter sitron
  • 50 g blåbær
Vis næringsinnhold
Energi
328kcal
Fett
6.7g
Protein
44.9g
Karbohydrater
16.3g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Kyllingfileten bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter for det skal stekes.
  1. Tørk kyllingfilet med kjøkkenpapir før steking for finere stekeskorpe og dryss på salt og pepper.
  2. Ha margarin i en stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Stek kyllingfileten i margarin i en middels varm panne.
  3. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.
  4. Forvell brokkolibuketter og erter i en kjele med kokende vann i 2 minutter.
  5. Hell av vannet og ha i søt chilisaus.

Skjær kyllingfilet i skiver og ha i en matboks sammen med brokkolisalaten. Pakk ned sitronbåter som du presser over ved servering. Blåbærene er en lett avslutning på måltidet. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.