Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 200 g fullkornris

Marinade:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl nøytral olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 649 kcal
Fett 24.1 g
Protein 43.9 g
Karbohydrater 59.9 g
Jern 2.8 mg

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 200 g fullkornris

Marinade:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl nøytral olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 649 kcal
Fett 24.1 g
Protein 43.9 g
Karbohydrater 59.9 g
Jern 2.8 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tilsett gjerne sausen i wokgrønnsakene mot slutten av steketiden.

Server ytrefilet i skiver med sprø wokgrønnsaker, god saus og fullkornsnudler.

Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 24.06.2025 09:20:09