Grillet paprika

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Paprika er enkelt og raskt å tilberede, inneholder masse god smak og fungerer som et godt tilbehør til grillmaten. 

Ingredienser

  • 2 stk rød paprika
  • ½ ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
30,0kcal
Fett
1,4g
Protein
0,6g
Karbohydrater
3,1g
Jern
0,3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skyll paprika i kaldt vann og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
  2. Grill paprikaene på høy varme i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge. Om paprikaene blir svidd - fortvil ikke, de skal uansett skrelles og det er enklere å få av skallet om paprikaskinnet blir litt svidd. 

Les gjerne mer om hvorfor du ikke bør spise brent mat her.

  1. Ta dem av grillen, fjern stilken og dra av skallet med en tynn, liten kniv.
  2. Kutt den grillede paprikaen i grove biter. Legg den på et fat eller i en serveringsbolle. Ha over olivenolje og smak til med salt og pepper.

Bruk gjerne avlange søtpaprika eller spisspaprika. De er som navnet tilsier noe søtere på smak og går litt raskere å tilberede.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.