Grillet kyllingfilet med asiatisk salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllingfilet på grillen er populært, enkelt og innmari godt. Servert sammen med denne enkle salaten er det også et sunt og raskt sommermåltid, perfekt for late sommerdager. 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje

asiatisk salat

  • 3 stk vårløk
  • 1 bunt reddik
  • 0,5 pose ruccula
  • 200 g aspargesbønner , haricotbønner eller sukkererter
  • 3 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 stk lime
  • 2 ts svarte sesamfrø

Slik gjør du

  1. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Pensle dem med litt olje og ryss over litt salt og pepper.. Grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme og sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. 
  2. Skjær vårløk og reddik i tynne skiver. Skyll og tørk ruccola.
  3. Kok opp en kjele med vann og tilsett litt salt. Forvell bønnene i ca. 2 minutter og avkjøl i kaldt vann så de beholder farge og spenst (sukkererter kan være rå og kuttes i to på langs).
  4. Bland søt chilisaus og lime. Samktil med litt salt og pepper.
  5. Ha vårløk, reddiker, bønner og ruccola i en bolle. Hell over dressingen og bland godt. Dryss over svarte sesamfrø og server.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.