Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gazpacho med toast og spekeskinke

Gazpacho

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. fersk rød chili
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 5 dl iskaldt vann
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 151 kcal
Fett 11.4 g
Protein 3.1 g
Karbohydrater 7.9 g
Jern 1.7 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Server suppen vegetarisk eller med god spekeskinke på brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. fersk rød chili
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 5 dl iskaldt vann
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 151 kcal
Fett 11.4 g
Protein 3.1 g
Karbohydrater 7.9 g
Jern 1.7 mg

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. 
  3. Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke. 
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprosessor mens du tilsetter iskaldt vann. 
  5. Smak til med salt, pepper og eddik. 

Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 23.07.2024 14:42:58