Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gazpacho med toast og spekeskinke

Gazpacho

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. fersk rød chili
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 5 dl iskaldt vann
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 3 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 72 kcal
Fett 4 g
Protein 2 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Server suppen vegetarisk eller med god spekeskinke på brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. fersk rød chili
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 5 dl iskaldt vann
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 3 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 72 kcal
Fett 4 g
Protein 2 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 22.06.2025 08:52:50