Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med appelsinkokte gulerøtter

Appelsinkokte gulrøtter

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. gulrot
  • 8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft
  • skall av 0,25 stk. appelsin (kun det oransje)
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 50 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Appelsinkokte gulrøtter smaksatt med julekrydder som stjerneanis, nellik og ingefær passer perfekt til en helstekt ytrefilet av svin eller en saftig skinkestek. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. gulrot
  • 8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft
  • skall av 0,25 stk. appelsin (kun det oransje)
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 50 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter. Del dem i to på langs, del deretter hver halve gulrot i tre på langs. Store gulrøtter kan eventuelt deles i staver. Ha gulrøtter over i en kasserolle, tilsett ferskpresset appelsinjuice/-saft og kok gulrøttene møre i appelsinsaften. Tilsett appelsinskall, stjerneanis, nellik og ingefær.
  2. Løft opp gulrøttene, ta ut appelsinskallet og kok juicen/saften inn til halv mengde. Visp inn smør, og ha i finhakket persille. Vend gulrøttene i sausen før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 23.09.2023 07:02:03