Ingredienser

  • 2 stk. egg
  • 1 skive brød
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ss valgfri krydderblanding
Del

Sandwich med krydret egg

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvorfor ikke utfordre ganen på noen nye smaker? Za'atar, dukkah eller wasabi og sesamkrydder, er aromatiske og deilige kryddermikser du kan bruke for å pimpe opp det kokte egget ditt. Server egget på en skive sprøstekt brød, toppet med yoghurt - og smaksløkene får fart på seg. NAM!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. egg
  • 1 skive brød
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ss valgfri krydderblanding

Slik gjør du

  1. Kok opp godt med vann i en kjele. Bruk en skje og legg eggene forsiktig i vannet. Kok eggene i så mange minutter som nødvendig for å få dem kokt perfekt for deg.

Bløtkokt egg 3 - 6 minutter

"Smilende egg" 6 - 8 minutter

Hardkokt egg: 8 - 10 minutter

  1. Avkjøl eggene i kaldt vann - raskt for bløtkokte egg, like lenge som koketiden for hardkokte egg.
  2. Rist en skive brød i brødrister, stekeovn eller stek den raskt i en stekepanne med litt olje. 
  3. Del brødskiven i to, og bre yoghurt naturell utover. 
  4. Skrell eggene og rull dem i ønsket krydderblanding. Del i to og legg oppå brødskivene. 

Sett smak på egget med valgfri krydderblanding. Du kan enten bruke Za'atar eller Wasabi og sesam krydder, eller andre krydderblandinger du kjøper ferdig i butikken. Eller du kan lage krydderblandinger selv, som for eksempel dukkah eller furikake. Oppbevar krydderblandingen på et glass eller en tett boks så har du til mange kokte egg eller andre godsaker senere.

Sandwich med krydret egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant