Egg cocotte

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet brød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 0,5 ss margarin til smøring
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 8 stk. rød cherrytomat

salt og kvernet pepper

  • 1 ss hakket frisk timian

  • 4 skiver grovt brød

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220°C.
  2. Smør små porsjonsformer med margarin. Dekk bunnen med revet ost.
  3. Del cherrytomater i to og tilsett sammen med crème fraîche.
  4. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
  5. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.

Server med godt brød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.

Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.