Ingredienser

  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. rødløk , i tynne skiver
  • 250 g frisk spinat
  • 1 ss olje , til steking
  • 8 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. rød cherrytomat ,delt i to
  • 25 g parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270kcal

Energi

18.6g

Fett

21.4g

Protein

3.4g

Karbohydrater

6mg

Jern

Del

Frittata med tomater og spinat

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne italienske omeletten byr på både løk, spinat og tomater. Frittata er  utmerket som et måltid etter trening, pålegg på brødskiven eller som en rett på et tapasbord. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. rødløk , i tynne skiver
  • 250 g frisk spinat
  • 1 ss olje , til steking
  • 8 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. rød cherrytomat ,delt i to
  • 25 g parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270kcal

Energi

18.6g

Fett

21.4g

Protein

3.4g

Karbohydrater

6mg

Jern

Slik gjør du

Frittata med tomat og spinat 2

Du trenger: egg, salt, pepper, olje, hvitløk, rødløk, cherrytomater, spinat og fersk parmesan.

 

Frittata med tomat og spinat 3a
  1. Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.
Frittata med tomat og spinat 3b
  1. Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter.
Frittata med tomat og spinat 3c
  1. Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter.

Frittata med tomat og spinat 4

Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant