Vietnamesiske vårruller med lam

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spennende vårruller med lammekjøttdeig, inspirert av vietnamesiske smaker. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss sesamolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts fiskesaus (asiatisk)

  • 12 stk. små filodeig -ark
  • 1 stk. eggehvite

  • ca. 5 dl nøytral olje til fritering

Til servering

  • 2 stk. lime i båter
  • 0,5 potte frisk koriander

Dipsaus

  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • revet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttdeigen raskt til den forandrer farge. Hell den i et dørslag, slik at overflødig fett og væske renner av. Avkjøl helt.
  2. Finhakk stilkselleri og vårløk og riv gulrot grovt. Bland kjøttdeig, grønnsaker, hakket koriander, limesaft, sesamolje, ingefær, chili og fiskesaus i en bolle. Smak til med litt salt og pepper.  
  3. Legg filodeig på en fjøl og legg et par skjeer kjøttdeigfyll på den ene enden og rull sammen mens du bretter inn endene, slik at det blir en fin, fast rull. Lim skjøtene med litt eggehvite. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt opp. 
  4. Varm olje i en kjele eller wok til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg én og én vårrull forsiktig ned i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Løft dem ut med en hullsleiv eller klype og la dem renne av seg på stykke kjøkkenpapir.
  5. Blans chilisaus, vårløk, limeskall og -saft, soyasaus og revet ingefær sammen i en liten skål.