Valmuefrø- og honningvinaigrette

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En kjempegod og litt annerledes salatdressing med spennende smak av valmuefrø. Passer supert på all slags bladsalat.

Ingredienser

  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 212 dl solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
    Eplesidereddik kan byttes ut med rød eller hvit eddik, og sennepen kan godt være grov. Sukker kan erstatte honning. Valmuefrø finnes både i svart og hvitt, men smaken er den samme.

    Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned, så lag gjerne en stor porsjon.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.