Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Valmuefrø- og honningvinaigrette

Valmuefrø- og honningvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl solsikkeolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En kjempegod og litt annerledes salatdressing med spennende smak av valmuefrø. Passer supert på all slags bladsalat.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
    Eplesidereddik kan byttes ut med rød eller hvit eddik, og sennepen kan godt være grov. Sukker kan erstatte honning. Valmuefrø finnes både i svart og hvitt, men smaken er den samme.

    Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned, så lag gjerne en stor porsjon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 04:53:22